ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Țările cu ratele cele mai mari de vaccinare, până în prezent, sunt și cele care au cunoscut o accelerare puternică a epidemiei – cu cifre ale infectărilor care au crescut exponențial -, potrivit datelor furnizate de OMS.

Evoluția în Israel, după vaccinare
 
Mass-media lăuda Israel, considerat statul-campion în lupta anti-Covid. Operațiune excelentă și pentru Pfizer, care a obținut un preț cu 40% mai mare din partea Israelului. De pe 20 decembrie, în 24 de zile, peste 20% dintre israelieni (două milioane de cetățeni) au fost vaccinați, scrie SmartRadio.

Dar, de la acea dată, conform cifrelor OMS, numărul zilnic de contaminări și decese atribuite Covid-19 a explodat. Astfel, contaminările zilnice au trecut de la 2.792 de cazuri pe 20 decembrie, la 9.416 pe 15 ianuarie.

Iar mortalitatea zilnică a crecut de la 16 decese pe 20 decembrie, la 50 pe 15 ianuarie.

Aceste date au determinat guvernul să prelungească a treia izolare a țării pe o perioadă nedeterminată.

Evoluția în Marea Britanie, după vaccinare
 
În Marea Britanie, campania de vaccinare a început pe 8 decembrie, cu vaccinul dezvoltat de Pfizer/BioNTech.

De la acea dată, numărul de contaminări zilnice a explodat – 20.964 de cazuri pe 11 decembrie, 55.761 pe 16 ianuarie 2021.
Mortalitatea s-a triplat (516 decese pe 11 decembrie, 1.564 pe 14 ianuarie 2021) depășind cu 27% rata observată în martie-aprilie 2020 (vârf maxim – 1.224 pe 22 aprilie 2020).

Aceste creșteri considerabile și simultane ale incidenței zilnice de contaminare și deces, după debutul campaniei de vaccinare, sunt foarte îngrijorătoare și confirmă faptul că autorizațiile de introducere pe piață pentru vaccinuri au fost premature.

Evoluția în Franța, în aceeași perioadă (țară cu rată mică de vaccinare)
 
În Franța, atât numărul de cazuri noi, cât și numărul de decese zilnice au rămas stabile în această perioadă și la un nivel mult mai mic (pe milion de locuitori) față de ​​țările care au avut o campanie de vaccinare puternică.
 
De la administrarea pe scară largă a vaccinului Pfizer, numărul infectărilor și al deceselor zilnice a crescut brusc în Israel și Marea Britanie, în timp ce, în rândul francezilor, epidemia cunoscut o ușoară încetinire.

Recomandarea oricărui tratament sau vaccin trebuie să se bazeze pe o evaluare a raportului beneficiu / risc.

Argumentul civic (ne vaccinăm pentru a-i proteja pe ceilalți) este irelevant, deoarece este departe de a fi demonstrat că vaccinul este capabil să prevină sau să încetinească transmiterea virală.
 
În stadiul actual al cunoștințelor, vaccinarea persoanelor în vârstă, cu factori de risc (grupul pentru care un vaccin eficient și sigur ar putea fi util) nu a fost evaluată corespunzător, deoarece studiile refuză includerea acestora.