ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sute de activiști, chiar mii, după cum au anunțat organizatorii, au defilat, sâmbătă, la Paris, solicitând închiderea tuturor abatoarelor din Franța, anunță Agerpres, citând AFP.

Potrivit sursei ciatate, protestatarii au purtat pancarte pe care erau desenate găini, rațe, gâște, vaci și porci și pe care se puteau citi mesaje precum „în spatele fiecărei bucăți de carne se află o ființă sensibilă''. Protestatarii au strigat sloganuri precum „Coșmarul trebuie să înceteze, să închidem abatoarele'' sau „Opriți sângele vărsat!''.
 
„Ne aflăm aici pentru a susține că dacă un individ este diferit de noi nu valorează mai puțin. În ziua de astăzi, plăcerea noastră gustativă valorează mai mult ca viața animalelor", a declarat, pentru AFP, Hugo Bouxom, reprezentantul Asociației L214.

„Marșul roșu", denumit astfel după culoare tricourilor purtate de manifestanți, a reunit între 3.000 și 4.000 de persoane, potrivit organizatorilor. Drapele cu însemnele Partidului Animalist și ale asociațiilor care luptă pentru drepturile animalelor, precum L-214, care a chemat oamenii la protest, Action Antispéciste sau One Voice, erau, de asemenea, vizibile deasupra procesiunii.

De mai multe luni, scrie AFP, actele de vandalism și incidentele împotriva fermelor se multiplică, dar și împotriva măcelăriilor și comerțului cu produse din carne.