Sute de activiști, chiar mii, după cum au anunțat organizatorii, au defilat, sâmbătă, la Paris, solicitând închiderea tuturor abatoarelor din Franța, anunță Agerpres, citând AFP.

Potrivit sursei ciatate, protestatarii au purtat pancarte pe care erau desenate găini, rațe, gâște, vaci și porci și pe care se puteau citi mesaje precum „în spatele fiecărei bucăți de carne se află o ființă sensibilă''. Protestatarii au strigat sloganuri precum „Coșmarul trebuie să înceteze, să închidem abatoarele'' sau „Opriți sângele vărsat!''.
 
„Ne aflăm aici pentru a susține că dacă un individ este diferit de noi nu valorează mai puțin. În ziua de astăzi, plăcerea noastră gustativă valorează mai mult ca viața animalelor", a declarat, pentru AFP, Hugo Bouxom, reprezentantul Asociației L214.

„Marșul roșu", denumit astfel după culoare tricourilor purtate de manifestanți, a reunit între 3.000 și 4.000 de persoane, potrivit organizatorilor. Drapele cu însemnele Partidului Animalist și ale asociațiilor care luptă pentru drepturile animalelor, precum L-214, care a chemat oamenii la protest, Action Antispéciste sau One Voice, erau, de asemenea, vizibile deasupra procesiunii.

De mai multe luni, scrie AFP, actele de vandalism și incidentele împotriva fermelor se multiplică, dar și împotriva măcelăriilor și comerțului cu produse din carne. 
 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews