ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marea Britanie va fi „ștearsă de pe hartă" în cazul în care va intra într-un război nuclear cu Rusia, a avertizat un parlamentar rus, ca reacție la declarații ale ministrului britanic al Apărării, Michael Fallon, care a evocat posibilitatea folosirii armelor atomice în cazul unui conflict.

 Michael Fallon, ministrul britanic al Apărării, a declarat pentru BBC, referindu-se la strategiile britanice de apărare: „În circumstanțele cele mai extreme, nu se poate exclude posibilitatea utilizării armelor nucleare ca atac inițial".

Afirmațiile lui Michael Fallon despre un atac nuclear preventiv necesită „un răspuns dur", a reacționat Franț Klințevici, prim-vicepreședinte al Comisiei pentru Apărare din Consiliul Federației, Camera superioară a Parlamentului Rusiei.

„În cel mai bun caz, amenințarea lui Fallon trebuie văzută ca o formă de război psihologic. (...) În cazul în care Marea Britanie va ataca o putere nucleară, națiunea va fi pur și simplu ștearsă de pe fața pământului de riposta atomică, ținând cont de faptul că (Marea Britanie -n.red.) nu este un teritoriu prea vast", a amenințat Klințevici.