ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputata britanică Jo Cox, membră a Partidului Laburist, de opoziție, a murit după ce a fost atacată joi la Birstall, în nordul Angliei, a anunțat poliția locală, cu o săptămână înainte de referendumul privind ieșirea sau rămânerea țării în Uniunea Europeană.

Jo Cox a murit după ce a fost împușcată și înjunghiată de mai multe ori după o întâlnire în circumscripția unde era aleasă. 

Poliția a precizat că în zonă a fost arestat un bărbat de 52 de ani. 

Premierul britanic David Cameron a transmis pe Twitter că moartea lui Joe Cox "este o tragedie". "Ea a fost un membru angajat și implicat al parlamentului", a adăugat prim-ministrul. 

Deputata britanică Jo Cox, 41 de ani, a fost rănită de gloanțe, joi la Birstall, în nordul Angliei, au anunțat media britanice, citate de Reuters și AFP.

Deputata laburistă proeuropeană din circumscripția Batley și Spen (West Yorkshire) a fost împușcată, după care s-a prăbușit, potrivit unui martor citat de agenția Press Association.

Aleasă în 2015, mamă a doi copii, deputata ar fi fost de asemenea înjunghiată, potrivit mai multor surse media.