ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentarii iranieni au dat foc unui steag american și au scandat „Moarte Americii” în timpul unei sesiuni parlamentare, în urma deciziei lui Trump de a retrage SUA din acordul nuclear, scrie The Independent.

Evenimentul a avut loc la o zi după ce Trump și-a anunțat decizia de a retrage SUA din acordul nuclear și  de a impune din nou sancțiuni Iranului.

De asemenea, parlamentarii au ars și o hârtie cu acordul nuclear.

Președintele parlamentului, Ali Larijani, a declarat că acordul încă poate fi salvat și că decizia Casei Albe reprezintă doar un „spectacol diplomatic”.

Marea Britanie, Germania, Franța și Iran vor lua parte la o întâlnire luni pentru a discuta viitorul acordului, conform ministrului de Externe francez, Jean-Yves Le Drian.

Președintele Iranului, Hassan Rouhani, a declarat că va trimite delegații și în China și Rusia pentru a discuta situația și a adăugat că Iranul va rămâne în acordul nuclear dacă interesele țării vor fi protejate, numind decizia SUA „un atac psihologic”.