Marți seară membrii Parlamentului Britanic s-au pronunțat în favoarea unei propuneri legislative care invită Guvernul să  înlocuiască backstop-ul irlandez cu măsuri alternative prevăzute în textul acordului Brexit al premierului Theresa May.

Amendamentul, venit din partea deputatului conservator Graham Brady, a fost adoptat cu 317 voturi pentru față de 301 voturi împotrivă. Parlamentul a validat astfel poziția prim-ministrului Theresa May în perspectiva unor noi discuții la Bruxelles pentru renegocierea acordului Brexit, deși liderii de pe continent au infirmat posibilitatea modificării acordului de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

În cazul în care Marea Britanie va ieși din U.E. fără semnarea acordului privind relațiile bilaterale, Uniunea va introduce controale vamale la granița dintre Republica Irlanda, rămasă în componența U.E. și Irlanda de Nord, parte a Regatului Unit, situație neplăcută pentru irlandezi și nedorită pentru Marea Britanie.

Theresa May va pleda la Bruxelles pentru renegocierea unor părți din acordul Brexit, de așa natură încât acesta să fie favorabil intereselor Marii Britanii, însă deocamdată U.E. nu dorește redeschiderea negocierilor.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.