ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul European a adoptat miercuri o poziție în vederea declanșării modificării tratatelor UE, pentru eliminarea votului în unanimitate în Consiliul Uniunii Europene, potrivit stiripesurse.ro.  

În urma acestui vot, europarlamentarul Cristian Terheș a postat o reacție, în care a scris că majoritatea europarlamentarilor au votat pentru suprimarea suveranității statelor membre UE și transformarea acesteia într-o federație, precum și pentru înlocuirea termenilor „femeie și bărbat” din tratatele UE cu cel de „gen”.

Modificărie au fost adoptate cu 291 de voturi pentru, 274 de voturi împotrivă și 44 abțineri.

„Printre alte modificări dorite de neomarxiști la tratate este și înlocuirea sintagmei "egalitate între femei și bărbați" cu "egalitate de gen". "'Bărbat și femeie' sunt două realități distincte, ce pot fi clar identificate. 'Genul', în schimb, este un construct social relativ, schimbător. E absurd să pretinzi că vrei egalitate între două chestiuni relative, ce se pot schimba mereu”, a spus europarlamentarul Cristian Terheș.

Aceasta propunere a trecut cu 344 voturi pentru, 240 împotrivă și 12 abțineri.

„Propunerea de suprimare a suveranității statelor membre UE a trecut la 17 voturi. Se vede încă odată că fiecare vot contează, de aceea e important ca românii să decidă bine pe cine mai trimit în Parlamentul European”, a subliniat europarlamentarul Terheș.

Singurele grupuri politice a căror europarlamentari au votat, toți, împotriva acestor prevederi au fost ECR și ID.