ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentarii europeni au votat de curând, cu 341 de voturi pentru şi 281 contra, în favoarea unui raport prin care îşi reînnoiesc solicitarea ca OMS să „retragă tulburările de identitate de gen de pe lista afecţiunilor mentale şi de comportament şi să asigure o reclasificare ne-patologizantă în versiunea 11 a Clasificării Internaţionale a Bolilor”. Apeluri identice au fost făcute în 2011 şi 2012.

Apelul e formulat într-un raport , "Strategia UE pentru egalitate între femei şi bărbaţi post 2015” al Comitetului European pentru Drepturile Femeilor şi Egalitate de Gen. El a fost prezentat de către deputata germană Maria Noichl, membră a Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor, se scrie pe stiripentruviata.ro

Raportul afirmă că „rolurile şi stereotipurile tradiţionale încă exercită o mare influenţă asupra diviziunii muncii în gospodărie, educaţie, locul de muncă şi în societate” şi cere ca modificarea definiţiei familiei să se regăsească în noua legislaţie, cu drepturi pentru familiile monoparentale şi părinţii LGBT, mai scrie sursa citată.

Evelyne Paradis, director executiv al grupului ILGA-Europe de susţinere a LGBT afirmă: "Adoptarea unei strategii adaptate la nevoile persoanelor LGBTI este singura cale spre coerenţă şi protecţie.”

Raportul include şi secţiuni dedicate drepturilor sexuale şi reproductive, inclusiv „acces sigur, legal şi uşor la contracepţie şi avort, alături de programe educaţionale sexuale explicite în şcoli”. Se consideră că sănătatea sexuală şi reproductivă – de regulă incluzând contracepţia şi avortul – este un drept fundamental al omului. Se preconizează adoptarea unei strategii etapizate de promovare a drepturilor LGBTI în Europa, începând cu măsuri de combatere a violenţei homofobe, urmate de cunoştinţe asupra contracepţiei şi avortului ca parte a educaţiei sexuale în şcoli Această iniţiativă este văzută ca o încercare mascată de a impune ideologia de gen şi pretenţiile grupurilor LGBT în rândurile copiilor şi tinerilor.

Organizaţiile pro-familie sunt stupefiate de această acţiune. Grupul de susţinere European Dignity Watch denunţă raportul ca pe o acţiune iraţională şi controversată, care „respinge argumentele de bun simţ şi ignoră vocea covârşitoarei majorităţi a familiilor europene”.

Un raport alternativ, propus de Partidul Popular European de centru-dreapta a fost respins.