ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Plenul Parlamentului European a aprobat, joi, la Strasbourg, două rezoluții care solicită mai multe politici de combatere a discriminării și de protecție a homosexualilor, transsexualilor și intersexualilor, transmite agenția EFE, anunță  Agerpres.

Potrivit sursei citate, textul adoptat cere să se aprobe un nou document strategic pentru promovarea egalității în cazul persoanelor LGBTI, mai ales în ceea ce privește sănătatea și educația, și „condamnă cu tărie tratamentele și intervențiile chirurgicale de normalizare sexuală”.

Totodată, se solicită Comisiei Europene să continue campaniile de comunicare și de „sensibilizare” a opiniei publice față de persoanele LGBTI.
În plus, una dintre rezoluțiile votate de Parlamentul European „invită statele membre să asigure depatologizarea persoanelor intersexuale”.
 
Nu în ultimul rând,  executivului comunitar și statelor membre li se mai cere „să majoreze finanțarea acordată organizațiilor societății civile care se ocupă de persoanele intersexuale”.