ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actul normativ denumit „Stop pedofiliei”, care ar urma să trimită educatorii sexuali în spatele gratiilor, aceștia riscând condamnări de până la cinci ani de închisoare, a ajuns in atenția birocraților UE.

Parlamentul European somează Parlamentul Poloniei să respingă un proiect de lege anti-pedofilie aflat în dezbatere, scrie Evenimentul Zilei.


Parlamentul European a adoptat pe 14 noiembrie, cu 471 de voturi pentru, 128 împotrivă și 57 de abțineri, o rezoluție prin care cere Parlamentul polonez să respingă un proiect de lege care incriminează penal educația sexuală în școli. Eurodeputații au solicitat și o sporire a fondurilor alocate societății civile în materie de educație sexuală în toate statele membre UE.

Una dintre inițiatoarele rezoluției, eurodeputata socialistă franceză Sylvie Guillaume, a declarat: „Educația sexuală și informația privind sănătatea și drepturile sexuale și reproductive nu sunt infracțiuni și nu au nimic de a face cu pedofilia”.

Textul rezoluției condamnă tendința Poloniei „de a dezinforma tinerii cu scopul de a stigmatiza și a interzice prezentarea sexualității în educație”. Documentul îndeamnă toate țările UE să accepte o educație sexuală completă și adaptată vârstei din școli

Potrivit textului adoptat de Parlamentul European, lipsa de informații și de educație sexuală dăunează securității și calității vieții tinerilor și îi face mai vulnerabili la exploatarea sexuală, la abuzuri și la violență, mai ales la hărțuirea online. Eurodeputații afirmă că doresc să evite ca o astfel de legislație să încurajeze „stereotipele de gen”.
 
Dincolo de imixtiunea flagrantă a Parlamentului European într-o chestiune politică a unei țări membre, care este realitatea din spatele indignării Bruxelles-ului? Este vorba de un proiect de lege inițiat de cetățeni, intitulat „Stop Pedofilia”, pentru care au fost adunate 265.000 de semnături (erau necesare 100.000) și pe care Parlamentul l-a considerat admisibil pe 17 octombrie.

Proiectul, sprijinit de partidul conservator de guvernământ (care a câștigat zdrobitor alegerile din octombrie, cu 44%), a fost inițiat de organizația civică „Pro-Prawo do Życia” („Pro-Drept la Viață”) și prevede interzicerea și pedepsirea oricăror acțiuni întreprinse de adulți în vederea incitării minorilor să aibă relații sexuale. În acest gen de acțiuni, inițiatorii includ într-adevăr și educația sexuală, prevăzând pedepse cu închisoarea de 2-3 ani pentru „cei care promovează sau elogiază public comportamentele cu caracter pedofil” sau „care promovează sau elogiază public actele sexuale la minori”. Aceleași fapte se pot pedepsi cu până la 5 ani de închisoare dacă sunt realizate prin presă sau în cadrul unor activități educative.

Proiectul de lege polonez dorește să se opună expres unui document elaborat în 2010 de Organizația Mondială a Sănătății – Regiunea Europa cu „consultanța” Centrului Federal pentru Educația Sanitară din Germania (BzgA) pentru uzul guvernelor europene și intitulat „Standarde pentru Educația Sexuală în Europa”.

Iată ce prevăd printre altele aceste „Standarde”:

„În mod intenționat, s-a optat pentru o abordare în care educația sexuală începe de la naștere”, deoarece „bebelușii învață încă de la naștere valoarea și plăcerea contactului fizic, a căldurii și intimității”. Mai mult, „formarea comportamentului sexual (…) începe în uter și continuă toată viața”, arată documentul OMS, iar „un copil este privit ca o ființă sexuală chiar de la început”.
 
 Citiți știrea AICI.