ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Principalii lideri politici din Parlamentul European au solicitat administrației sediului din Bruxelles al legislativului UE să prezinte opțiuni detaliate, inclusiv costurile estimative, înainte de a se decide dacă principalul imobil al acestui sediu va fi reamenajat sau demolat și reconstruit, notează miercuri politico.eu, conform Agerpres.

Potrivit serviciilor administrative ale PE, durata de viață a clădirii Paul-Henri Spaak, finalizată în 1993 și care a costat, la acea dată, 42 de miliarde de franci belgieni (puțin peste 1 miliard euro), expiră în viitorul apropiat, iar imobilul are probleme structurale majore.
 
Administrația Parlamentului European, condusă de secretarul general Klaus Welle, a pregătit luna trecută o notă pentru eurodeputați în care îi informa despre situația actuală a clădirii și recomanda demolarea acesteia și ridicarea unui nou imobil mai degrabă decât renovarea imobilului existent.

Totuși, într-o reuniune desfășurată luni, Biroul PE (format din președintele PE Antonio Tajani și cei 14 vicepreședinți ai săi) i-a cerut administrației să prezinte detalii suplimentare ale opțiunilor existente.

Un oficial a declarat că în rândul eurodeputaților există 'panică' legată de problemele clădirii Paul-Henri Spaak, mai mulți membri ai PE temându-se că ar putea aproba un proiect de construcție ale cărui costuri să scape de sub control.