Principalii lideri politici din Parlamentul European au solicitat administrației sediului din Bruxelles al legislativului UE să prezinte opțiuni detaliate, inclusiv costurile estimative, înainte de a se decide dacă principalul imobil al acestui sediu va fi reamenajat sau demolat și reconstruit, notează miercuri politico.eu, conform Agerpres.

Potrivit serviciilor administrative ale PE, durata de viață a clădirii Paul-Henri Spaak, finalizată în 1993 și care a costat, la acea dată, 42 de miliarde de franci belgieni (puțin peste 1 miliard euro), expiră în viitorul apropiat, iar imobilul are probleme structurale majore.
 
Administrația Parlamentului European, condusă de secretarul general Klaus Welle, a pregătit luna trecută o notă pentru eurodeputați în care îi informa despre situația actuală a clădirii și recomanda demolarea acesteia și ridicarea unui nou imobil mai degrabă decât renovarea imobilului existent.

Totuși, într-o reuniune desfășurată luni, Biroul PE (format din președintele PE Antonio Tajani și cei 14 vicepreședinți ai săi) i-a cerut administrației să prezinte detalii suplimentare ale opțiunilor existente.

Un oficial a declarat că în rândul eurodeputaților există 'panică' legată de problemele clădirii Paul-Henri Spaak, mai mulți membri ai PE temându-se că ar putea aproba un proiect de construcție ale cărui costuri să scape de sub control.