ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul grec a adoptat un nou pachet de măsuri de austeritate, în încercarea de a debloca o noua tranșă din programul de susținere financiară, informează Reuters, citat de Mediafax.

 În pofida protestelor organizate în fața clădirii parlamentului de la Atena, legislativul grec a adoptat mai multe proiecte de lege privind reformarea sistemului de pensii și a sistemului de taxe, reforme propusă de guvernul de la Atena pe fondul condițiilor impuse de creditorii internaționali pentru acordarea celei de-a treia tranșe de 86 de miliarde de euro din programul de susținere financiară.

Noul pachet de reforme, care prevede creșteri de taxe și scăderea cheltuielilor cu pensiile, ar urma să aducă un surplus de 3,5% la buget, fapt ce ar ajuta Grecia să revină pe piața internaționala cu emisiuni de obligațiuni.

Votul a fost un test pentru coeziunea coaliției de guvernare, care a reușit să strângă 153 de voturi în favoarea nepopularului pachet de măsuri de austeritate.

Duminică seara, poliția greacă a tras cu gaze lacrimogene în timpul amplelor proteste organizate la Atena împotriva măsurilor de austeritate.