ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul polonez a respins proiectul de lege care prevedea interzicerea totală a avorturlui, informează AFP, citat de Agerpres.

Textul a fost votat de 58 de deputați, iar 352 s-au opus, în timp ce alți 18 s-au abținut.

Proiectul de lege prevedea intedicția toțală a avortului, cu excepția în care viața femeii ar fi fost în pericol extrem și excludea cazurile de viol, incest sau probleme de sănătate ale mamei și/sau pruncului nenăscut.

Partidul de guvernământ Dreptate și Justiție (PiS), formațiune conservatoare, și-a retras sprijinul pentru propunerea de inițiativă cetățenească depusă de comitetul 'Stop Avortului', în cadrul unei ședințe parlamentare neprogramate miercuri seara, arată sursa citată.

Liderul formațiunii, Jaroslaw Kaczynski, a declarat că „PiS continuă să sprijine protecția vieții și va continua să ia măsuri în acest sens, însă va fi o acțiune gândită”.

Proiectul prevedea de asemenea o pedeapsă care poate ajunge la cinci ani de închisoare atât pentru medici și alte persoane care iau parte la un avort, cât și pentru paciente, însă permite judecătorului să renunțe la sancționarea acestora din urmă.
 
Luni, câteva mii de persoane au protestat împotriva acestui proiect de lege în mai multe orașe din Polonia.