ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul ungar a votat marți o rezoluție prin care își exprimă solidaritatea față de Polonia, în contextul disputei pe tema statului de drept pe care Varșovia o are cu Comisia Europeană, care a activat recent împotriva Poloniei Articolul 7 din Tratatul Uniunii Europene.

În textul rezoluției adoptate de legislativul de la Budapesta se afirmă că lansarea de către Comisia Europeană a unei proceduri împotriva Poloniei privind reformele din sistemul judiciar este „inacceptabilă” și că „Articolul 7 nu trebuie folosit pentru o vânătoare de vrăjitoare politică”.

Conform aceluiași text, parlamentul ungar consideră procedura lansată împotriva Poloniei drept un „precedent periculos” și acuză Comisia Europeană că și-a depășit rolul de „gardian al tratatelor, așa cum este acesta descris în documentele fondatoare ale comunității”.

De asemenea, parlamentul de la Budapesta cere guvernului ungar să susțină Polonia și să se abțină de la sprijinirea oricărei propuneri care ar îngrădi drepturile acestei țări.