ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un studiu realizat de cercetătorii de la o Universitate din SUA arată că supușii Reginei Elisabeta a-II-a au cei mai mulți parlamentari homosexuali. În Camera Comunelor din Marea Britanie există 32 de deputați gay.

Un grup de cercetători de la University of North Carolina a realizat un clasament mai puțin obișnuit. Ei au vrut să vadă care sunt parlamentele cele mai homosexuale din lume. Pe primul loc a ieșit Regatul Unit, cu cei 32 de deputați homosexuali din Camera Comunelor, scrieTimes, preluat de Il Giornale.
 
Pe poziția a doua se află Suedia, cu 12 parlamentari gay, pe locul trei fiind Olanda, cu 10 aleși declarați homosexuali.
 
În clasament intră și Germania, cu 9 deputați, Africa de Sud, cu 7 și Noua Zeelandă, Canada și SUA cu 6.

În fotoliile Parlamentului de la Londra, stau conform studiului americanilor, 12 deputați gay din rândul conservatorilor, 13 dintre laburiști și 7 aparțin formațiunii naționaliste scoțiene, SNP. 
 
Explicabil astfel de ce legiuitorii britanici s-au grăbit, în iulie 2013, să promulge actul normativ prin care legalizează căsătoriile persoanelor homosexuale în Anglia şi Ţara Galilor. Iar primele căsătorii între persoanele de acelaşi sex au avut loc imediat.
 
Premierul conservator David Cameron a susţinut personal actul normativ pentru a demonstra că partidul pe care îl conduce are vederi progresive. Totuşi, unii colegi Conservatori ai lui Cameron, s-au declarat iritaţi de decizia premierului, invocând credinţa creştină și că un mariaj nu poate avea loc decât între o femeie şi un bărbat.