ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Parlamentul ungar a adoptat marți o rezoluție care afirmă că actuala criză provocată de valul de imigranți ilegali este rezultatul direct al "politicilor iresponsabile" ale Uniunii Europene, solicitând ca frontierele blocului comunitar să fie apărate "prin toate mijloacele posibile".

"Responsabilitatea pentru actuala situație revine Uniunii Europene. Am ajuns în punctul în care oamenii mor din cauza politicii iresponsabile a Bruxelles-ului', iar 'valurile de imigrație ilegală amenință întreaga Europă cu o explozie', se arată în textul citat de agențiile MTI și EFE, conform Agerpres. 

Rezoluția mai semnalează că actualul flux migrator este consecința declarațiilor unor 'politicieni europeni iresponsabili' care au încurajat refugiații 'să se îndrepte către Europa, dându-le speranța unei vieți mai bune'. 

Statele din Europa Centrală, care tocmai și-au revenit după criza economică, 'nu își pot permite să sufere de pe urma politicilor greșite ale Bruxelles-ului' și Ungaria nu poate accepta ca imigranții ilegali să pună în pericol locurile de muncă și siguranța socială a cetățenilor ei, se menționează în continuare în text. 

Prin urmare, Parlamentul ungar solicită Uniunii Europene să ia măsuri pentru a proteja continentul european și cetățenii săi în fața ramificațiilor acestei crize. 

În încheierea rezoluției se solicită guvernului de la Budapesta să asigure fondurile bănești și cadrul legal pentru ca Ungaria să-și poată apăra granițele prin toate mijloacele posibile, întrucât această țară 'are dreptul să-și protejeze cultura, limba și valorile'.