Președintele partidului suveranist francez „Debout la France”, Nicolas Dupont-Aignan, și alți trei lideri politici ceh, polonez și olandez au prezentat joi, la Paris, o „coaliție pentru o Europă a națiunilor”, informează AFP, potivit Agerpres.

Această coaliție regrupează 31 de partide din 24 de țări ale UE și își propune să devină primul grup politic în viitorul Parlament European.
Cei care refuză deja calificativul de „eurosceptici” și îl preferă pe cei de „euro-realiști” provin în principal din actualul grup al Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (CRE), al treilea cel mai important grup din Parlamentul European.

Evocând o „Europă a patriilor”, cei patru reponsabili politici au declarat la unison că vor să „schimbe direcția pe care UE a adoptat-o timp de ani de zile” și să „blocheze proiectul de federalizare, de centralizare” dorit, potrivit lor, de Bruxelles. „Nu mai este vorba de a fi într-o postură critică, ci de a apăra un proiect european diferit”, a explicat Dupont-Aignan.


Polonezul Ryszard Legutko, reprezentant al partidului conservator Lege și Justiție (PiS), a declarat: „Dorim să lucrăm în cadrul unei coaliții lărgite”, a spus el, ca și Thierry Baudet, liderul unui mic partid olandez, care a dat asigurări că „este vorba de o alianță deschisă, cu partide care au diferențe la nivel național, dar care au o viziune împărtășită cu privire la ceea ce nu merge la nivelul UE”.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews