ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele partidului suveranist francez „Debout la France”, Nicolas Dupont-Aignan, și alți trei lideri politici ceh, polonez și olandez au prezentat joi, la Paris, o „coaliție pentru o Europă a națiunilor”, informează AFP, potivit Agerpres.

Această coaliție regrupează 31 de partide din 24 de țări ale UE și își propune să devină primul grup politic în viitorul Parlament European.
Cei care refuză deja calificativul de „eurosceptici” și îl preferă pe cei de „euro-realiști” provin în principal din actualul grup al Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (CRE), al treilea cel mai important grup din Parlamentul European.

Evocând o „Europă a patriilor”, cei patru reponsabili politici au declarat la unison că vor să „schimbe direcția pe care UE a adoptat-o timp de ani de zile” și să „blocheze proiectul de federalizare, de centralizare” dorit, potrivit lor, de Bruxelles. „Nu mai este vorba de a fi într-o postură critică, ci de a apăra un proiect european diferit”, a explicat Dupont-Aignan.


Polonezul Ryszard Legutko, reprezentant al partidului conservator Lege și Justiție (PiS), a declarat: „Dorim să lucrăm în cadrul unei coaliții lărgite”, a spus el, ca și Thierry Baudet, liderul unui mic partid olandez, care a dat asigurări că „este vorba de o alianță deschisă, cu partide care au diferențe la nivel național, dar care au o viziune împărtășită cu privire la ceea ce nu merge la nivelul UE”.