ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Partidul Popular (ÖVP, centru-dreapta, consevator), condus de Sebastian Kurz, și Partidul Libertății (FPÖ) au ajuns la un acord pentru formarea noului guvern de la Viena, au anunțat surse familiare cu negocierile între cele două formațiuni, potrivit postului Dpa.

În urma negocierilor, Sebastian Kurz devine cancelar al Austriei și cel mai tânăr lider guvernamental din Europa, în timp ce Heinz-Christian Strache, liderul formațiunii  Partidul Libertății, va ocupa postul de vicecancelar.

Printre obiectivele noului guvern se numără reducerea birocrației, întărirea democrației directe și restricționarea suplimentară a imigrației.

În plus, coaliția ar dori și să anuleze interdicția privind fumatul în restaurante și baruri, care este programată să intre în vigoare anul viitor.

Partidul Libertății (FPÖ) a solicitat șefia ministerelor de Interne și Afacerilor Externe, prezentându-l pe Karin Kneissl, analist independent pe chestiuni privind Orientul Mijlociu, drept candidat.

Partidul Libertății s-a clasat pe locul al doilea la alegerile din octombrie și a mai făcut parte de două ori dintr-o coaliție guvernamentală, în 1986-1987 și 2000-2005.