ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Sprijinul pentru formațiunea Liga, anti migrație, a vicepremierului Matteo Salvini continuă să crească, cel mai recent sondaaj arătând că, dacă ar avea loc alegeri acum, partidul ar beneficia de o potențială majoritate parlamentară și ar putea chiar să guverneze singur. Creșterea formațiunii în sondaje este pusă pe seama  unei abilități politice ieșite din comun și a măsurilor dure luate de vicepremier împotriva migranților, scrie Bloomberg.


Un nou sondaj SWG difuzat luni de televiziunea „La7” indică faptul că sprijinul pentru partidul lui Salvini a crescut până la procentul record de 38% în doar câteva săptămâni, fiind foarte aproape de cele 40 procente considerate de analiști minime pentru a asigura o majoritate absolută în cele două Camere ale Parlamentului italian.
 
Sondajul, efectuat în șase zile, pe un număr de 1.500 de persoane, ar putea oferi vicepremierului Salvini un impuls pentru a încerca să spargă coaliția guvernamentală în care Liga se află alături de Mișcarea Cinci Stele a lui Luigi Di Maio. Conform sondajului, aceasta din urmă ar fi sprijinită de doar 17,2% dintre cei chestionați.

Sprijinul pentru Liga lui Salvini s-a dublat față de votul general de anul trecut, alimentând speculațiile că acesta ar putea va face o mișcare politică printr-o ieșire forțată de la guvernare și, ulterior, convocarea alegerilor anticipate.
Fostul strateg al lui Donald Trump, Steve Bannon, spunea, în urmă cu un an, că politicienii americani ar avea multe de învățat de la metodele lui Salvini.

„Utilizarea rețelelor sociale și a Facebook Live... sunt dovezi de măiestrie”, a declarat Bannon, care s-a întâlnit cu Salvini de mai multe ori. „Am rămas uluit de nivelul său de sofisticare și de modul în care a reușit cu foarte puține resurse.”