Sprijinul pentru formațiunea Liga, anti migrație, a vicepremierului Matteo Salvini continuă să crească, cel mai recent sondaaj arătând că, dacă ar avea loc alegeri acum, partidul ar beneficia de o potențială majoritate parlamentară și ar putea chiar să guverneze singur. Creșterea formațiunii în sondaje este pusă pe seama  unei abilități politice ieșite din comun și a măsurilor dure luate de vicepremier împotriva migranților, scrie Bloomberg.


Un nou sondaj SWG difuzat luni de televiziunea „La7” indică faptul că sprijinul pentru partidul lui Salvini a crescut până la procentul record de 38% în doar câteva săptămâni, fiind foarte aproape de cele 40 procente considerate de analiști minime pentru a asigura o majoritate absolută în cele două Camere ale Parlamentului italian.
 
Sondajul, efectuat în șase zile, pe un număr de 1.500 de persoane, ar putea oferi vicepremierului Salvini un impuls pentru a încerca să spargă coaliția guvernamentală în care Liga se află alături de Mișcarea Cinci Stele a lui Luigi Di Maio. Conform sondajului, aceasta din urmă ar fi sprijinită de doar 17,2% dintre cei chestionați.

Sprijinul pentru Liga lui Salvini s-a dublat față de votul general de anul trecut, alimentând speculațiile că acesta ar putea va face o mișcare politică printr-o ieșire forțată de la guvernare și, ulterior, convocarea alegerilor anticipate.
Fostul strateg al lui Donald Trump, Steve Bannon, spunea, în urmă cu un an, că politicienii americani ar avea multe de învățat de la metodele lui Salvini.

„Utilizarea rețelelor sociale și a Facebook Live... sunt dovezi de măiestrie”, a declarat Bannon, care s-a întâlnit cu Salvini de mai multe ori. „Am rămas uluit de nivelul său de sofisticare și de modul în care a reușit cu foarte puține resurse.”

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews