ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Partidul lui Viktor Orban, aflat la putere în Ungaria, vrea să elaboreze o lege prin care să închidă imigranților frontiera cu România, Croația și Serbia, a declarat liderul grupului parlamentar Fidesz, Antal Rogan, relatează Reuters în pagina electronică, citat de b1.ro.

Premierul a catalogat cotele propuse de Uniunea Europeană referitoare la imigranții clandestini drept "limite ale nebuniei", în contextul în care mii de persoane și-au pierdut viața în încercarea de a ajunge în Europa din nordul Africii, pe Marea Mediterană.

Criza imigranților s-a acutizat în acest an, când aproximativ 50.000 de imigranţi au trecut ilegal în Ungaria, faţă de 43.000 în aceeaşi perioadă de anul trecut.

"Grupul parlamentar al Fidesz intenţionează să elaboreze un proiect de lege care să propună în fapt închiderea frontierei de sud prin anumite mijloace legale. În practică acest lucru ar însemna să adoptăm o lege care să spună că cei care intră în Ungaria dintr-o ţară sigură - dintr-o ţară de tranzit sigură - nu pot cere azil politic aici", a declarat Rogan pentru postul de radio Kossuth, citat de Mediafax.

Acesta a mai declarat că imigranții au trecut de pericolul din Siria și puteau cere azil și Greciei, Serbiei sau altor țări din Balcani, unde erau deja în siguranță.