ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 22.07, ora 15:00

Partidul „Servitorul poporului” al noului președinte ucrainean Volodimir Zelenski a câștigat detașat alegerile parlamentare anticipate de duminică, 21 iulie, și ar putea forma de unul singur Guvernul, informează Bucpress.eu

Potrivit rezultatelor preliminare, partidul președintelui va avea 121 de mandate pe listele de partid și alte 115-120 de mandate în baza votului uninominal, putând astfel să obțină cel puțin 226 de locuri în Rada Supremă (Parlamentul Ucrainei). 

Acest lucru va permite partidului „Servitorul poporului” să formeze noul Guvern pe cont propriu, fără coaliție cu celelalte 4 partide care au intrat în Rada Supremă după alegerile parlamentare anticipate. Posibilitatea ca un singur partid să formeze independent Guvernul ar fi o premieră în istoria recentă a Ucrainei.

 
Partidul „Slujitorul Poporului” al noului președinte Volodimir Zelenski este cotat cu o majoritate de 43,9% la alegerile parlamentare anticipate, desfășurate duminică în Ucraina, potrivit unui sondaj la ieșirea de la urne, citat de Agenția Reuters

Platforma Opoziției s-a situat pe locul al doilea, în timp ce partidul fostului președinte Petro Poroșenko s-a clasat pe locul trei, urmat de partidul fostului premier Iulia Timoșenko pe locul al patrulea și de partidul vedetei rock Sviatoslav Vacarciuc, pe locul al cincilea.