ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ar putea fi una din cele mai imprtante decizii pentru confesiunile creștine din ultimele sute de ani. Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, liderul Bisericii Anglicane, vrea să pună capăt uneia dintre cele mai mari dispute dintre confesiunile creștine. El a precizat că poartă discuții cu Papa Francis, patriarhul Bisericii Ortodoxe, Bartolomeu, și Patriarhul Tawadros al II-lea, care conduce Biserica Ortodoxă Coptă din Alexandria, ca Paștele să fie sărbătorit în aceeași zi a fiecărui an, informează BBC.

Liderul Bisericii Anglicane a anunțat că cea mai importantă sărbătoare creștină, Paștele, ar putea să nu mai aibă dată variabilă și să fie marcată în același timp de adepții tuturor cultelor creștine.

Creștin-ortodocșii stabilesc data Paștelui în funcție de fazele lunii, după indicațiile lăsate în urma primul Sinod Ecumenic, în anul 325. Atunci, liderii creștinilor au stabilit ca Paștele să fie sărbătorit în prima duminică după prima lună plină apărută după Echinocțiu.

În cazul în care prima lună plină apare într-o duminică, atunci Paștele va fi sărbătorit peste o săptămână, nu în acea zi, Această regulă a fost impusă la început pentru ca sărbătoarea creștinilor să nu coincidă cu Paștele iudeilor. 

Arhiepiscopul de Canterbury dorește ca schimbarea să se producă „înainte de pensionarea” sa.