ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O instanță judiciară din Turcia a ordonat vineri, pe fondul presiunilor Statelor Unite, eliberarea pastorului neoprotestant american Andrew Brunson, acuzat de implicare în complotul militar din 2016.  Într-un mesaj postat pe Twitter, președintele Donald Trump a scris:„Sperăm să vină cât mai curând acasă, în siguranță”.

Președintele SUA, Donald Trump, a avut mai multe intervenții publice în care a cerut Turciei eliberarea pastorului american, iar din cauza acestuia a izbucnit un conflict major între SUA și Turcia.

Instanța judiciară l-a condamnat pe Andrew Brunson la trei ani și o lună de închisoare pentru colaborare cu o „organizație teroristă”, dar a dispus eliberarea acestuia din arest la domiciliu pe durata procedurilor de apel, informează cotidianul Hurriyet.
 
Pastorul neoprotestant este liber să părăsească Turcia dacă dorește, în contextul în care instanța nu a impus interdicții de călătorie.