O instanță judiciară din Turcia a ordonat vineri, pe fondul presiunilor Statelor Unite, eliberarea pastorului neoprotestant american Andrew Brunson, acuzat de implicare în complotul militar din 2016.  Într-un mesaj postat pe Twitter, președintele Donald Trump a scris:„Sperăm să vină cât mai curând acasă, în siguranță”.

Președintele SUA, Donald Trump, a avut mai multe intervenții publice în care a cerut Turciei eliberarea pastorului american, iar din cauza acestuia a izbucnit un conflict major între SUA și Turcia.

Instanța judiciară l-a condamnat pe Andrew Brunson la trei ani și o lună de închisoare pentru colaborare cu o „organizație teroristă”, dar a dispus eliberarea acestuia din arest la domiciliu pe durata procedurilor de apel, informează cotidianul Hurriyet.
 
Pastorul neoprotestant este liber să părăsească Turcia dacă dorește, în contextul în care instanța nu a impus interdicții de călătorie.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.