ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sanctitatea sa Ilia al II-lea (FOTO), Catolicos-patriarh al întregii Georgii, Arhiepiscop de Mtsketa și Tbilisi, a anunțat că Sinodul Bisericii Ortodoxe a Georgiei a respins documentul "Relațiile Bisericii Ortodoxe cu întreaga lume creștina", care a fost pregătit pentru viitorul Sinod Pan-ortodox, ce va avea loc în Creta, în iunie 2016, informează Cuvântul Ortodox.

"Sfântul și Marele Sinod care va avea loc în iunie ... Biserica noastră va rămâne cu vechiul calendar ... Biserica noastră a fost, este și va fi o apărătoare a Ortodoxiei. Biserica Ortodoxă Georgiană respinge documentul despre ecumenism pregătit pentru Marele Sinod. Biserica noastră este cea care a salvat țara și poporul nostru. În viitor Biserica noastră va rămâne o apărătoare a Ortodoxiei", a declarat Patriarhul georgienilor.

La Marele Sinod unde vor lua parte cele paisprezece Biserici Ortodoxe Autocefale, dacă un document nu va primi acordul unanim va fi respins.
 
Mitropolitul de Nafpaktos, Ierotheos( Ierotei) Vlahos, a trimis o scrisoare Sfântului Sinod al Bisericii Greciei, în care își exprimă rezervele "asupra subiectelor teologice, ecleziologice" din trei texte din cele cinci ce se vor supune aprobării la Marele Sinod.
 
Mai precis, este vorba despre Textul-decizie "Relatiile Bisericii Ortodoxe cu restul lumii crestine” dar și despre 
Textul "Misiunea Bisericii Ortodoxe în lumea modernă” 
 
Despre criticile ÎPS Ierotei puteți citi AICI.