Sanctitatea sa Ilia al II-lea (FOTO), Catolicos-patriarh al întregii Georgii, Arhiepiscop de Mtsketa și Tbilisi, a anunțat că Sinodul Bisericii Ortodoxe a Georgiei a respins documentul "Relațiile Bisericii Ortodoxe cu întreaga lume creștina", care a fost pregătit pentru viitorul Sinod Pan-ortodox, ce va avea loc în Creta, în iunie 2016, informează Cuvântul Ortodox.

"Sfântul și Marele Sinod care va avea loc în iunie ... Biserica noastră va rămâne cu vechiul calendar ... Biserica noastră a fost, este și va fi o apărătoare a Ortodoxiei. Biserica Ortodoxă Georgiană respinge documentul despre ecumenism pregătit pentru Marele Sinod. Biserica noastră este cea care a salvat țara și poporul nostru. În viitor Biserica noastră va rămâne o apărătoare a Ortodoxiei", a declarat Patriarhul georgienilor.

La Marele Sinod unde vor lua parte cele paisprezece Biserici Ortodoxe Autocefale, dacă un document nu va primi acordul unanim va fi respins.
 
Mitropolitul de Nafpaktos, Ierotheos( Ierotei) Vlahos, a trimis o scrisoare Sfântului Sinod al Bisericii Greciei, în care își exprimă rezervele "asupra subiectelor teologice, ecleziologice" din trei texte din cele cinci ce se vor supune aprobării la Marele Sinod.
 
Mai precis, este vorba despre Textul-decizie "Relatiile Bisericii Ortodoxe cu restul lumii crestine” dar și despre 
Textul "Misiunea Bisericii Ortodoxe în lumea modernă” 
 
Despre criticile ÎPS Ierotei puteți citi AICI.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews