Patriarhia georgiană a dat publicității o declarație în care îndeamnă autoritățile să nu permită desfășurarea unui eveniment LGBT, planificat la Tbilisi săptămâna viitoare, scrie orthochristian.com.


În declarația Patriarhiei se spune că evenimentul, programat între 18-23 iunie, prima paradă gay pride din Trancaucazia, este „absolut inacceptabil”. Totodată, Biserica spune că orice violență împotriva participanților la această acțiune  este complet inacceptabilă.

„Modul de viață al persoanelor LGBT este păcatul Sodomei și contrazice atât credința creștină, cât și învățăturile religiilor tradiționale și ale valorilor morale în general”, se spune în textul Patriarhiei.

În plus, Patriarhia pune problema anumitor grupuri LGBT care fac afirmații false privind persecuția la care ar fi supuse în Georgia, pentru a primi finanțare internațională, și se prezintă ca luptând împotriva discriminării, deși „în realitate, fac publicitate stilului lor de viață, sperând că acesta va fi legitimat oficial”.

Comunicatul menționează: ”Când un grup minuscul încearcă să-și impună poziția asupra întregii populații, asta provoacă o reacție inversă, în măsura în care este un act deliberat, constituind o insultă la adresa demnității majorității, provocând tulburare și confruntări”.

Patriarhia cere ambasadelor țărilor străine, organizațiilor internaționale și altor instituții să adopte o abordare mai prudentă în această chestiune care amplifică tensiunile și să înceteze să încurajeze astfel de evenimente. ”Astfel vor contribui  la menținerea liniștii civile și își vor afirma respectul și sprijinul față de populația noastră”.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews