ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preafericitul Părinte Ilia, patriarhul Georgiei, a vorbit, în pastorala de Paști, despre pericolul ateismului, menționând că acest „val s-a consolidat la nivel mondial” și a devenit „clar modul în care omul poate fi ușor degradat, poate deveni neînțelept și autodistructiv fără credința în Domnul”, informează Basilica.

Potrivit sursei citate, patriarhul Georgiei a afirmat că este important să existe comunicare și legătură spirituală cu Dumnezeu și să citim Biblia.

De asemenea, el a atins o problemă des întâlnită în societatea contemporană, și anume relațiile dintre generații. Preafericirea Sa a explicat că acestea vor fi mereu problematice până când ambele părți vor observa aspectele deficitare și vor învăța unii de la alții.

„Este necesar pentru dezvoltarea fiecărei țări”, a explicat patriarhul Ilia.

În ceea ce privește sentimentul de iubire, Patriarhul Georgiei a specificat că relațiile unde există mândriei, invidie, beție și adicție de droguri nu pot fi considerate ca fiind bazate pe dragoste din moment ce reprezintă, de fapt, sclavie față de patimi și păcate.