ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe, Irineu, a declarat că Serbia nu trebuie să renunțe la Kosovo și că poporul sârb are nevoie de unitate în loc de diviziunea pe care o încurajează dușmanii.
 
„Rana noastră de astăzi este Kosovo. Nu trebuie să renunțăm la sfântul pământ sârbesc, pentru că ne va ajunge blestemul Sfântului Lazăr (țarul Serbiei – n.r.) și al celorlalți martiri din Kosovo-Metohija. Ne va blestema istoria și chinul tuturor victimelor din Kosovo. Nu trebuie să se întâmple acest lucru chiar dacă plătim cu prețul vieții”, a afirmat patriarhul Serbiei la sărbătorirea hramului Sfântului Sava din Kraljevo, potrivit Rador.
 
Conform Serviciului de Informare al Bisericii Ortodoxe Sârbe, patriarhul a spus că Serbiei îi poate fi luat Kosovo, că el a fost răpit și de turci, „iar noi, după 500 de ani, am reușit să-l luăm înapoi”, și a adăugat că „în ultima vreme, gândul de a nu se renunța la Kosovo se aude și de la conducătorii noștri”.