Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe, Irineu, a declarat că Serbia nu trebuie să renunțe la Kosovo și că poporul sârb are nevoie de unitate în loc de diviziunea pe care o încurajează dușmanii.
 
„Rana noastră de astăzi este Kosovo. Nu trebuie să renunțăm la sfântul pământ sârbesc, pentru că ne va ajunge blestemul Sfântului Lazăr (țarul Serbiei – n.r.) și al celorlalți martiri din Kosovo-Metohija. Ne va blestema istoria și chinul tuturor victimelor din Kosovo. Nu trebuie să se întâmple acest lucru chiar dacă plătim cu prețul vieții”, a afirmat patriarhul Serbiei la sărbătorirea hramului Sfântului Sava din Kraljevo, potrivit Rador.
 
Conform Serviciului de Informare al Bisericii Ortodoxe Sârbe, patriarhul a spus că Serbiei îi poate fi luat Kosovo, că el a fost răpit și de turci, „iar noi, după 500 de ani, am reușit să-l luăm înapoi”, și a adăugat că „în ultima vreme, gândul de a nu se renunța la Kosovo se aude și de la conducătorii noștri”.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.