Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe, Irineu, a declarat că Serbia nu trebuie să renunțe la Kosovo și că poporul sârb are nevoie de unitate în loc de diviziunea pe care o încurajează dușmanii.
 
„Rana noastră de astăzi este Kosovo. Nu trebuie să renunțăm la sfântul pământ sârbesc, pentru că ne va ajunge blestemul Sfântului Lazăr (țarul Serbiei – n.r.) și al celorlalți martiri din Kosovo-Metohija. Ne va blestema istoria și chinul tuturor victimelor din Kosovo. Nu trebuie să se întâmple acest lucru chiar dacă plătim cu prețul vieții”, a afirmat patriarhul Serbiei la sărbătorirea hramului Sfântului Sava din Kraljevo, potrivit Rador.
 
Conform Serviciului de Informare al Bisericii Ortodoxe Sârbe, patriarhul a spus că Serbiei îi poate fi luat Kosovo, că el a fost răpit și de turci, „iar noi, după 500 de ani, am reușit să-l luăm înapoi”, și a adăugat că „în ultima vreme, gândul de a nu se renunța la Kosovo se aude și de la conducătorii noștri”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews