ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un interviu acordat recent postului de televiziune Hram, Preafericitul Părinte Irineu, Patriarhul Serbiei, a vorbit despre problemele morale cu care se confruntă societatea contemporană. Avorturile și contracepția au fost două dintre subiectele abordate care a avertizat că „sunt multe probleme în lume” pe care „numai credința și Biserica le pot rezolva”.

Conducătorul Bisericii Ortodoxe a Serbiei a explicat că „libertatea nu înseamnă a accepta orice rău” și a avertizat că, din păcate, „valorile morale nu mai sunt prețuite”.

Dacă acum tinerii sunt mândrii cu păcatele lor, „nu cu mult timp în urmă frumusețea unei fete consta în onestitatea și castitatea ei. Din păcate acestea nu mai sunt valori astăzi. Aceasta este problema timpurilor noastre”, a atras atenția Patriarhul Irineu potrivit Basilica.ro.

În ceea ce privește problema avorturilor, acesta a semnalat că părinții „în loc să fie purtători de copii, să fie fericiți că prin ei vine o viață nouă în lume, ei fac ceea ce animalele nu fac” și a evidențiat că „în lumea animalelor nu există avorturi”.

Patriarhul Serbiei a atras atenția asupra faptului că „mulți oameni au renunțat la a mai avea copii din comoditate personală”.

Totodată, Conducătorul Bisericii Serbiei a subliniat faptul că a aduce pe lume un copil este o „mare onoare” pentru femeie. „Un bărbat poate construi tot felul de mașinării însă nu poate da naștere vieții”, a afirmat Preafericirea Sa.

Referitor la contracepție și la încurajarea tinerilor în acest sens, Patriarhul Irineu a spus că era de neînchipuit acum câteva decade. „Copiii ar trebui învățați să își protejeze onoarea, castitatea, virginitatea și să aducă în căsătorie puritatea sufletului și a trupului lor”, a subliniat Părintele Patriarh Irineu.