Patriarhia Kievului urmează să solicite Parlamentului ucrainean să adopte o lege, care să stabilească existența unei singure biserici ortodoxe în Ucraina și să schimbe numele actualei Biserici Ortodoxe Ucrainene subordonate Moscovei în Biserica Ortodoxă Rusă din Ucraina, scrie bucpress.eu.

 
 „Vom cere ca în Ucraina să existe o singură biserică ortodoxă ucraineană și ca Biserica Ortodoxă Rusă să nu se ascundă sub numele de 'ucraineană', fiind în esență rusească. Astfel, ne vom adresa Radei Supreme cu solicitarea de a adopta o lege care să prevadă că în Ucraina există o singură biserică ortodoxă ucraineană, iar cea de-a doua biserică ortodoxă să fie declarată rusească. Mai ales că această biserică ține slujbele în slavona bisericească, predica este în limba rusă, iar în est susține interese rusești”, a explicat patriarhul Filaret de Kiev, transmite Radio Chișinău și Rador, cu referire la Radio Svoboda.

ImunoMedica


Potrivit acestuia, după unificare, biserica din Ucraina se va numi Biserica Ortodoxă Ucraineană.

Amintim că la Kiev se pregătește un Consiliu unificator al noii biserici ucrainene.

Potrivit Patriarhiei Kievului, la consiliu vor putea participa doar cei care au cerut Patriarhului Ecumenic de Constantinopol să acorde Tomosul de autocefalie bisericii ortodoxe din Ucraina, ceea ce face imposibilă prezența Mitropolitul Onufrie, care ține de Patriarhia Moscovei.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.