ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe, Irineu, a spus că deși războaiele reprezintă răul, Biserica binecuvintează războaiele de apărare.

Acesta a mai afirmat că "Biserica se va apăra cu toate forțele, dacă cineva va încerca să-i ia ceva prin intermediul forței".

"Biserica binecuvintează războaiele de apărare. Războiul este rău, dar când cineva vrea să ia ceva cu forța, atunci trebuie să ne apărăm", a afirmat Patriarhul sârb. "Ce altă opțiune avem?", a continuat el.

Afirmațiile Patriarhului Serbiei au fost făcute în contextul în care patrimoniul Bisericii din Kosovo a fost și este în pericol de a fi preluat de către forțele separatiste de la Priștina, acțiune la care Serbia și Biserica se opun.

La începutul lunii noiembrie, UNESCO a respins cererea Kosovo de a fi admisă în cadrul acestei organizații, ceea ce ar fi însemnat că toate clădirile de patrimoniu de pe teritoriul provinciei separatiste ar fi aparținut Priștinei.