ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe, Irineu, a spus că deși războaiele reprezintă răul, Biserica binecuvintează războaiele de apărare.

Acesta a mai afirmat că "Biserica se va apăra cu toate forțele, dacă cineva va încerca să-i ia ceva prin intermediul forței".

"Biserica binecuvintează războaiele de apărare. Războiul este rău, dar când cineva vrea să ia ceva cu forța, atunci trebuie să ne apărăm", a afirmat Patriarhul sârb. "Ce altă opțiune avem?", a continuat el.

Afirmațiile Patriarhului Serbiei au fost făcute în contextul în care patrimoniul Bisericii din Kosovo a fost și este în pericol de a fi preluat de către forțele separatiste de la Priștina, acțiune la care Serbia și Biserica se opun.

La începutul lunii noiembrie, UNESCO a respins cererea Kosovo de a fi admisă în cadrul acestei organizații, ceea ce ar fi însemnat că toate clădirile de patrimoniu de pe teritoriul provinciei separatiste ar fi aparținut Priștinei.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews