ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Serbia nu va putea niciodată să cedeze Kosovo-Metohija, a declarat miercuri Patriarhul Serbiei Irinej, adăugând că încă nu a venit timpul pentru o vizită a Papei Francisc în Serbia.

 „Kosovo poate  fi răpit, ocupat, așa cum este astăzi, dar Serbia nu poate niciodată spune «o să vi-l facem cadou», pentru că ceea ce se oferă este pierdut pentru totdeauna, și ceea ce este răpit cu forța, de asemenea nu se retrocedează”, a spus Patriarhul într-un interviu acordat pentru postul de televiziune Hram, comentând dialogul intern referitor la Kosovo-Metohija, scrie b92.net.

„Din câte văd, statul depune eforturi mari pentru a menține Kosovo în Serbia și pentru a găsi o soluție politică menită să satisfacă ambele părți. Nu ne putem imagina Serbia fără Kosovo și Metohija”, a subliniat patriarhul Serbiei.
 
„Kosovo este istoria, cultura, spiritualitatea noastră, toate pline de altare ortodoxe”, a mai spus patriarhul. Înaltul ierarh consideră că  Kosovo „nu poate fi o prăpastie pentru Serbia, ci o legătură care ne conectează la Vechea Serbie și la locurile sfinte de acolo”.
 
Reamintim că fosta provincie sârbă Kosovo și-a declarat unilateral independența în anul 2008, acțiune recunoscută de marile puteri occidentale, dar nerecunoscută de Belgrad și câteva state UE, inclusiv de Spania și România.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews