Patronii creștini ai unui magazin pentru nunți, din Pennsylvania, vor fi nevoiți să pună lacătul pe ușă, după ani de zile, în urma unor mesaje de amenințare și a protestelor pe care le-au declanșat când au refuzat să mai vândă articole cuplurilor de același sex.

„W.W Bridal”, magazinul specializat în obiecte matrimoniale, din Bloomsburg, Pennsylvania, se va închide pe 30 martie. Co-proprietarul, Lisa Boucher,  a declarat pentru Christian Post că, cel mai probabil, Consiliul municipal din Bloomsburg va promova o ordonanță care interzice discriminarea pe baza orientării sexuale, lucru care va pune magazinul în imposibilitatea de a mai funcționa.
 
„Îmi imaginez ce s-ar întâmpla dacă un client va  intra în magazin și noi vom refuză să vindem rochii. Ne va da în judecată și știți ce a însemnat asta pentru alte magazine”, a comentat Boucher.

W. W. Bridal a făcut publice unele dintre mesajele primite pe e-mail și mesajele vocale primite de-a lungul anilor, care atacă refuzul magazinului de a oferi servicii pentru cuplurile de același sex. Într-o postare din 5 martie, pe Facebook, proprietarii au explicat de ce au ales să nu vândă cuplurilor de același sex, citând trei versete din Biblie.

„Mulți au întrebat de ce am luat această poziție. Spunem acum: Sfânta Evanghelie după Matei, Capitolul 19, versetele 4, 5 și 6: „Răspunzând, El a zis: N-ați citit că Cel ce i-a făcut de la început i-a făcut bărbat și femeie? Și a zis: Pentru aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de femeia sa și vor fi amândoi un trup. Așa încât nu mai sunt doi, ci un trup. Deci, ce a împreunat Dumnezeu omul să nu despartă”. Acesta este motivul pentru care noi participăm doar la căsătoria așa cum e lăsată în  Biblie”.
 
Proprietarii spun că este dreptul lor, dat de Dumnezeu și de Constituție, să-și trăiască viața conform credinței. „Nu vom fi forțați de guvern, de ordonanțe locale sau de bătăuși să luăm parte la ceva ce contravine credinței noastre”.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews