ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patru membri ai Brigadei Martirilor Yarmouk, afiliată rețelei teroriste Stat Islamic, au fost uciși într-un atac aerian al Armatei din Israel după ce militanții au lansat obuze și au tras focuri de armă asupra trupelor israeline ce patrulau Înălțimile Golanului, informează site-ul postului Euronews.

Militanții SI au tras focuri de armă asupra soldaților israelieni, care se aflau pe teritoriul controlat de Administrația de la Ierusalim, dintr-un vehicul ce se afla pe partea siriană a Înălțimilor Golanului, a declarat purtătorul de cuvânt al Armatei israeliene, locotenent-colonelul Peter Lerner.

Trupele israeliene au răspuns focului, înaintea intervenției aeronavelor. Avioanele israeline au atacat apoi pozițiile militanților.

Israelul a anexat Podișul Golan, care aparținea Siriei, în anul 1981, după ocuparea zonei în Războiul de Șase Zile din 1967. Regiunea Înălțimile Golan nu este considerată a fi parte a Israelului de către Administrația lui Barack Obama sau Uniunea Europeană.