ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul șef al campaniei electorale a lui Donald Trump, Paul Manafort, a fost declarat marți vinovat de opt infracțiuni legate de fraude bancare și fiscale, transmite Reuters preluat de agerpres. Jurații au anunțat că nu pot ajunge la un consens asupra altor 10 capete de acuzare.
 
Judecătorul T. S. Ellis a invalidat procesul pentru 10 din cele 18 acuzații, asupra cărora jurații nu au reușit să se pună de acord. El nu a fixat deocamdată data când va pronunța sentința conform verdictului juriului. Eventualele condamnări nu vor fi cunoscute înainte de 29 august, termen acordat procuraturii pentru a decide dacă cere rejudecarea pentru infracțiunile în privința cărora juriul s-a declarat indecis.

După patru zile de deliberări, jurații au pronunțat verdictul "vinovat" pentru două din cele nouă infracțiuni de fraudă bancară puse de procurori pe seama lui Manafort. Juriul a dat dreptate acuzării în privința tuturor celor cinci infracțiuni de fraudă fiscală judecate și a considerat valabilă doar una din cele patru acuzații de tăinuire a unor conturi în bănci străine.