ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe aripile vântului, film care a câștigat opt premii Oscar - inclusiv pentru cel mai bun film, a fost retras dintr-un cinematograf din orașul Memphis după ce a primit mai multe sesizări în urma evenimentelor din Charlottesville, pelicula fiind considerată „insensibilă”, după cum scrie presa americană.

Bazat pe cartea lui Margaret Mitchell, acțiunea din Pe aripile vântului/ Gone with the wind (1939), din distribuția căruia fac parte Clark Gable și Vivien Leigh, are loc pe o plantație din sudul Statelor Unite, în timpul Războiului civil. Filmul a fost deseori criticat pentru felul în care portretizează oamenii de culoare și pentru perspectiva asupra Sudului.

Având în vedere recentele evenimente din Charlottesville, conducerea Orpheum a decis scoaterea lui din program.  La baza deciziei a stat și faptul că populația locală este formată în proporție de 64% din persoane de culoare.

„Selecția pentru aceste serii este făcută, de regulă, în primăvara fiecărui an. Orpheum apreciază reacțiile membrilor comunității la program. Recenta proiecție a filmului Pe aripile vântului a generat numeroase comentarii. Le-am analizat pe toate. Ca organizație a cărei misiune este să «distrăm, educăm și luminăm comunitățile pe care le deservim», Orpheum nu poate prezenta un film care este insensibil față de un mare segment al populației locale”, se arată într-un comunicat.