ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trupele din armata germană care urmează să întărească flancul estic al NATO se plâng de lipsa îmbrăcămintei de iarnă și a altor echipamente, scrie luni ziarul Rheinische Post, citat de Agerpres.


Parlamentari din întreg spectrul politic au reacționat cu indignare după apariția articolului, în care se arată că forța de reacție rapidă a Bundeswehr, armata germană, pentru 2019 duce lipsă de tancuri, veste antiglonț, îmbrăcăminte și corturi. Ziarul citează un memoriu al comandanților care urmează să participe la Very High Readiness Joint Task Force (VJTF), forța de reacție ultrarapidă a NATO în estul Europei, a cărei comandă este asigurată prin rotație de țările membre ale alianței. Jens Flosdorff, purtător de cuvânt al ministerului apărării de la Berlin, a declarat luni că echipamentele pentru VJTF vor sosi până la jumătatea anului și că militarii germani vor fi gata să își îndeplinească misiunile în cadrul VJTF la începutul anului viitor. 

Măsurile de creștere a bugetului apărării, după ani de reduceri, vor dura însă până în 2030, iar capacitatea de reacție a Bundeswehr în general este nesatisfăcătoare, a arătat el. Germania a mai comandat VJTF în 2015. Anul viitor, în cadrul unor efective totale de 14.000 de militari, forța de reacție rapidă va dispune de 10.000 de soldați germani, care rămân în garnizoanele lor, dar în stare de alertă, fiind gata de desfășurare în 48 până la 72 de ore de la alarmare.