ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mulți migranți africani care credeau că li se va refuza intrarea în Europa au devenit violenți și au amenințat că vor ucide echipajul unei nave italiane care îi salvase.

Vos Thalassa, o navă de aprovizionare offshore, care lucrează pentru compania petrolieră franceză Total, a salvat peste 60 de imigranți după ce a răspuns la un apel SOS în Marea Mediterană, duminică seara.

Dar, în câteva minute, echipajul a fost luat "ostatic" de către  cei pe care 
îi adusese la bordul navei, potrivit ziarului Il Giornale, care a notat că unele dintre persoanele salvate s-au înfuriat în momentul în care o ambarcațiune a pazei de coastă libiene a ajuns la fața locului pentru a lua imigranții ilegali.
 
„O acțiune de salvare s-a transformat într-un act piraterie", a comentat ministerul italian al Transporturillor, precizând că „ au existat și amenințări cu moartea”. Purtătorul de cuvânt al Pazei de Coastă a Libiei, amiralul Ayoub Qassem, a declarat: „Remorcherul, angajat de Libia pentru operațiunile de logistică care susțineau câteva platforme petroliere de pe coastele noastre, a intervenit pentru a salva 63 de oameni aflați la bordul unei bărci de lemn”.

Migranții au devenit din ce în ce mai agresivi și au amenințat că vor ucide echipajul „pentru că nu doreau să se întoarcă în Libia", iar când au văzut barca i-au obligat pe cei din echipaj să se îndrepte spre nord, a adăugat el.
„ Prioritatea noastră a fost să asigurăm siguranța echipajului și a tuturor celorlalți ", a declarat Qassem agenției italiene AGI, adăugând că se teme că incidentul ar putea fi doar prima dintre numeroasele „revolte ale migranților” care abia urmează.

Ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, a publicat marți o listă cu privire la naționalitățile migranților, dezvăluind că cea mai mare parte dintre ei provin din țări sigure, fără conflicte, și a remarcat că puțini dintre noii veniți par să fi scăpat din zone de conflict. „În care din aceste țări este război?”, a intrebat Salvini pe Twitter, prezentând lista cu statele din care vin migranții.
 
Salvini a anunțat la sfârșitul lunii trecute că porturile Italiei vor fi închise "în timpul verii" pentru ambarcațiuni străine care transportă sute de mii de migranți, în principal subsaharieni, către Europa.