ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Barack Obama și liderii  europeni au decis vineri  prelungirea sancțiunilor impuse Rusiei ca urmare a intervenției ei în Ucraina, precum și posibile noi sancțiuni pentru bombardamentele pe care le efectuează în Siria, transmit agențiile de presă.

Găzduită de cancelarul german Angela Merkel, reuniunea de la Berlin,  la care au luat parte liderii Marii Britanii, Franței, Italiei și Spaniei,  și Obama, aflat în turneu de adio în Europa, intervine la mai bine de o săptămână de la victoria lui Donald Trump în alegerile prezidențiale din Statele Unite. Și in contextul in care Trump a sugerat că va căuta o apropiere cu Rusia, generând neliniște în Europa cu privire la viitorul regimului de sancțiuni introdus de Washington și Bruxelles în 2014 după intervenția Rusiei în estul Ucrainei.

Potrivit unui oficial german, este vorba despre un plan pentru a conveni asupra extinderii sancțiunilor UE împotriva Rusiei, care urmează să expire la sfârșitul lunii ianuarie, în următoarele săptămâni.