ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miliardarul sinucis în mod bizar în închisoare, partener de orgii cu lideri politici, membri de familii regale și importanți oameni de afaceri i-ar fi șantajat pe toți aceștia în favoarea Israelului.

Cartea Epstein: Dead Men Tell No Tales semnată de Dylan Howard și apărută recent este una explozivă.

Ea oferă amănunte despre modul în care Epstein a fost scăpat inițial de închisoare, în 2008, datorită materialelor picante cu care îi șantaja pe politicieni.

În vara lui 2019, miliardarul s-a sinucis în celulă (lăsat nesupravegheat în mod ciudat pentru un penitenciar de maximă securitate), în timp ce aștepta să îi înceapă procesul în care era acuzat că a pus la cale o vastă rețea de trafic sexual cu minore.

Mărturiile lui Epstein în fața instanței erau așteptate ca o pâine caldă de ziariștii din toată lumea, convinși că miliardarul va trage după el în hazna numeroase nume sonore.

„Sinuciderea” pedofilului a venit ca o ușurare pentru mulți.

Omul de afaceri israelian Ari Ben-Menashe afirmă în carte că Epstein și Ghislaine Maxwell, amanta și mâna sa dreaptă, au fotografiat în secret politicieni importanți în timp ce întrețineau relații sexuale cu minore, pentru a-i putea șantaja.

Cei doi ar fi realizat o rețea de tipul „capcană cu miere”, oferindu-le minore unor politicieni și afaceriști, pentru ca aceștia să poată fi exploatați în interesul Israelului.

„Dl. Epstein era idiotul perfect care se ocupa cu furnizarea de fete pentru tot felul de politicieni din Statele Unite”, afirmă Ben-Menashe.

„Vedeți, să faci sex nu e o infracțiune. Poate fi jenant, dar nu este o infracțiune. Dar să faci sex cu o fată de 14 ani este o infracțiune. Iar el îi fotografia pe politicieni în timp ce făceau sex cu fete de 14 ani – dacă vreți să fim cinstiți.”

Un fost expert CIA în antiterorism, Philip Giraldi, spunea în luna august cam aceleași lucruri, în American Herald Tribune:

„Nu există o altă explicație rațională pentru filmările sale cu politicieni importanți și celebrități făcând sex cu minore. În mod clar, Epstein se afla în legătură cu foștii premieri ai Israelului, Shimon Peres și Ehud Barak, iar (Leslie) Wexner (miliardar, fost client al lui Epstein) avea și el legături strânse cu Israelul și cu guvernul său.”

Reproducem mai jos un fragment din cartea senzațională a lui Dylan Howard, publicat inițial de Medium:

*

„Epstein transporta persoane foarte importante în toată lumea, oferindu-le unora dintre acestea fete tinere”, a declarat ziaristul Martin Dillon, după ce a discutat cu surse din Mossad. „Fabricarea de dosare. Așa funcționează serviciile de informații.”

„Ei numesc asta capcana cu miere”, a spus Dillon, referindu-se la practica veche de când lumea a spionajului, care folosește atracția sexuală pentru a-și prinde în capcană țintele. „Dar e mult mai sofisticat decât atât.”

Capcana cu miere – sau „capcana amoroasă”, așa cum mai este ea cunoscută – are o lungă și lubrică istorie în spionajul american.

Potrivit unui articol Washington Post din 1975, „timp de ani de zile, Central Intelligence Agency a folosit capcane amoroase în New York și San Francisco, unde diplomați străini erau ademeniți de prostituate aflate în solda CIA”.

„Prin oglinzi ascunse cu vedere unilaterală, agenții CIA filmau aventurile sexuale și după aceea încercau să șantajeze victimele pentru a deveni informatori.”

Articolul mai notează:

„Este posibil ca CIA să fi furat ideea de la ruși, care au folosit multă vreme șantajul sexual pentru a-i prinde în capcană pe occidentali și a-i forța să spioneze pentru ei.”

Reprezentanți ai CIA au declarat reporterilor Washington Post că „nu au auzit niciodată de așa ceva”.

Însă, pentru Epstein, cărțile fuseseră deja făcute:

„Dacă ești un serviciu de informații și ai pe cineva ca Epstein, care este un fel de celebritate și care poate atrage celebritățile, care poate participa la discuții privind evenimente mondiale despre lucrurile cele mai secrete... Dacă poate sui în avioanele sale persoane cum este Clinton, sau Ehud Barak, un fost prim-ministru al Israelului și fost general, atunci ăsta este tip cu adevărat important pentru tine”, a continuat Dillon.

„Dacă va fi prietenul tău, va lucra pentru tine. Va fi un atu pentru tine. Uite ce poate să facă. Poate să îți dea informații despre toți acești politicieni; despre comportamentul lor privat, despre micile lor păcate, toate acestea sunt lucruri importante pentru un serviciu de informații.”

Fostul specialist CIA în antiterorism, Philip Giraldi, a afirmat că are „foarte puține” îndoieli că Epstein făcea parte dintr-o operațiune de spionaj și că informațiile pe care le deținea l-au ajutat să scape de închisoare.

„Nu există o altă explicație rațională pentru filmările sale cu politicieni importanți și celebrități făcând sex cu minore. În mod clar, Epstein se afla în legătură cu foștii premieri ai Israelului, Shimon Peres și Ehud Barak, iar Wexner avea și el legături strânse cu Israelul și cu guvernul său.”

Pe lângă faptul că a zburat cu Lolita Express (avionul lui Epstein, numit astfel după romanul lui Vladimir Nabokov – n.r.), fostul premier israelian Ehud Barak l-a vizitat pe Epstein la locuința sa din Manhattan.

În ianuarie 2016, a fost fotografiat intrând în proprietate, urmat la scurt timp de patru tinere.

„Am fost acolo pentru un dejun și să stăm de vorbă, nimic altceva. Și ce-i cu asta?”, a spus Barak într-o declarație când s-a scris despre vizită.

„Nu am fost la nici o petrecere cu el. Nu m-am întâlnit niciodată cu Epstein în compania unor femei sau fete tinere.”

El a recunoscut că a mers și pe insula lui Epstein, Little St. James, dar nu a participat la nici o petrecere, nici nu a văzut fete tinere acolo.

Potrivit lui Giraldi, fostul procuror al districtului Palm Beach, Barry Krischer, ar putea fi responsabil de influența de culise asupra lui Acosta, în 2008.

(Alex Acosta, în calitate de procuror al statului Florida, a aprobat o înțelegere judiciară care i-a permis lui Jeffrey Epstein să pledeze vinovat doar pentru acuzația de acostare, în schimbul unui acord federal de neurmărire penală. – n.r.)

Krischer fusese laureat al prestigiosului premiu al Ligii Antidefăimare cu zece ani în urmă.

(Liga Antidefăimare este o organizație evreiască având sediul în Statele Unite, având în spate o lungă istorie de alegații de spionaj intern.)

„Statul evreu se plasează cu regularitate în fruntea listei țărilor prietene cu activități agresive de spionaj împotriva Statelor Unite”, a afirmat Giraldi.

„Mossad ar fi exploatat contactele lui Epstein... Cei șantajați ar fi colaborat fără îndoială, în cea mai mare parte din cazuri, cu guvernul străin implicat, pentru a evita un scandal major.”

Dacă ar fi încăput pe mâinile sistemului american de justiție din Florida, el (Epstein) ar fi putut furniza informații mult mai explozive decât tot ce se întâmpla la Bear Sterns (companie la care a lucrat Epstein, care a dat un faliment răsunător în 2008 – n.r.)

Într-adevăr, Kenneth Starr, avocatul lui Epstein, a trecut la un moment dat peste capul lui Acosta, intervenind la Republicani din cadrul Departamentului de Justiție și cerându-le să renunțe la proces.

În 2008, Procurorul General care ar fi primit această cerere, era Michael Mukasey, un evreu ortodox cu legături atât de puternice în Israel, încât a fost acuzat că acționează ca unul cu dublă cetățenie.

Retrospectiv privind, este clar că dosarele de șantaj ale lui Epstein s-au aflat în centrul acestei înțelegeri judiciare private.

Totuși, exista ceva mai important decât conținutul acestor dosare pe care prietenii și dușmanii lui Epstein doreau cu tot dinadinstul să îl ascundă.

Acordul în sine era mult mai periculos.