ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pedofilul condamnat Jeffrey Epstein l-a amenințat și șantajat pe pe Bill Gates că dă în vileag relația extraconjugală pe care miliardararul o avea cu o jucătoare de bridge originară din Rusia.

Dezvăluirea a fost făcută de Wall Street Journal într-un articol din ediția sa de duminică.

Gates a cunoscut-o pe jucătoarea de bridge Mila Antonova în 2010, când ambii au participat la un turneu, fiind adversari, scrie WSJ citând surse foarte bine informate.

Gates avea atunci 55 de ani, iar Antonova pe jumătate din această vârstă.

Antonova era originară din Rusia dar venise în America și se stabilise la Silicon Valley, unde a început să lucreze ca inginer de software, potrivit contului său de LinkedIn.

Într-o înregistrare video din 2010, Antonova spunea că nu l-a învins pe Gates în turneul de bridge, dar afirma că cei doi au o relație de amiciție.

Se pare însă că relația lor a fost mai mult decât atât, deși Gates era căsătorit cu Melinda French Gates.

După întâlnirea cu Gates, Antonova a dorit să înceapă o afacere online, intitulată „Bridge Planet”, prin care să învețe oamenii să joace bridge.

Pentru aceasta, a căutat donatori potențiali, iar Boris Nikolic, un apropiat al lui Gates, i-a făcut cunoștință Antonovei cu Epstein.

În noiembrie 2013, scrie WSJ, Antonova și Nikolic s-au întâlnit cu Epstein în luxoasa locuință a acestuia din urmă, de la New York.

Antonova i-a cerut lui Epstein suma de 500.000 de dolari pentru afacerea sa. Până la urmă, Epstein nu a donat nici un ban.

În noiembrie 2014, Antonova a locuit într-un apartament al lui Epstein, dar – spune ea – „nu am interacționat cu el, nici cu altcineva, cât am stat acolo”.

În acel an, jucătoarea de bridge a decis să devină inginer de software și – nimic nou – căuta donatori care să o ajute să plătească pentru cursurile de programatori.

Antonova a declarat pentru WSJ:

„Epstein a fost de acord să dea banii direct școlii. Mie nu mi-a dat nimic. Nu știu de ce a făcut acest lucru. Când l-am întrebat, mi-a spus că este bogat și dorește să ajute oamenii când poate, sau cam așa ceva.”

În acest timp, Epstein dorea să creeze un fond caritabil de mai multe miliarde de dolari împreună cu JP Morgan.

El spera că astfel își va putea spăla reputația, șifonată grav după ce fusese condamnat în 2008 pentru pedofilie.

Printre donatorii bogați la care Epstein a apelat pentru fondul său caritabil a fost și Gates.

În mai multe e-mail-uri trimise către JP Morgan, și la care WSJ a avut acces, Epstein a încercat să creeze impresia că este un fel de consilier al lui Gates.

Afacerea cu fondul caritabil a căzut.

În 2017, la câțiva ani după relația dintre Gates și Antonova, Epstein i-a trimis fondatorului Microsoft un e-mail în care îi cerea să îi dea înapoi banii pe care el îi plătise pentru școala de programatori a rusoaicei.

Sursele ziarului american arată că, deși suma nu era una importantă pentru doi „grei” ca Gates sau Epstein, mai important era tonul mesajului, prin care Epstein îi sugera lui Gates că este la curent cu relația dintre el și Antonova.

Și, că el o poate da în vileag.

Un purtător de cuvânt al lui Gates a negat că acesta a avut vreo legătură financiară cu Epstein.

Wall Street Journal dă de asemenea detalii despre legătura strânsă dintre Jeffrey Epstein și Bill Gates, deși cel din urmă declară că nu l-a întâlnit decât o singură dată pe pedofilul sinucis în mod dubios, în celulă, în 2019.

În mai 2021, Melinda a divorțat de Bill Gates din cauza legăturii acestuia cu Epstein.

Pe de altă parte, s-a vorbit atunci că Gates a divorțat din cauza relației cu translatoarea sa chineză de la Microsoft, Zhe Shelly Wang, cu care ar avea și un copil.

S-a speculat de asemenea că, prin intermediul lui Wang, Bill Gates ar fi fost șantajat și folosit de regimul comunist de la Beijing ca „agent pandemic”.