Un autocar cu pelerini sârbi, ce se întorceau de la slujba de pomenire ținută pe locul ruinelor mănăstirii Bogorodica Hvostanska, a fost atacată cu pietre de etnici albanezi în apropierea orășelului Istok, din Kosovo, informează B92.

Presa belgrădeană scrie că etnicii albanezi au încercat să blocheze șoseaua și i-au așteptat pe credincioșii sârbi să se întoarcă de la slujbă. Nevoite să încetinească, cele două autocare au fost atacate cu pietre. Într-un final, mașinile s-au oprit în fața stației de poliție din Istok până la liniștirea situației.

Laboratorul ImunoMedica


Sursa citată precizează că nimeni nu a fost rănit în atac, doar că mașinile au fost avariate. Incidentul a apărut pe fondul discuțiilor dintre Belgrad și Priștina pe tema statutului provinciei Kosovo. Priștina și-a declarat, unilateral, indepedența, acum 11 ani, dar Serbia și alte state, printre care și România, nu recunosc acest act.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.