Un autocar cu pelerini sârbi, ce se întorceau de la slujba de pomenire ținută pe locul ruinelor mănăstirii Bogorodica Hvostanska, a fost atacată cu pietre de etnici albanezi în apropierea orășelului Istok, din Kosovo, informează B92.

Presa belgrădeană scrie că etnicii albanezi au încercat să blocheze șoseaua și i-au așteptat pe credincioșii sârbi să se întoarcă de la slujbă. Nevoite să încetinească, cele două autocare au fost atacate cu pietre. Într-un final, mașinile s-au oprit în fața stației de poliție din Istok până la liniștirea situației.

Sursa citată precizează că nimeni nu a fost rănit în atac, doar că mașinile au fost avariate. Incidentul a apărut pe fondul discuțiilor dintre Belgrad și Priștina pe tema statutului provinciei Kosovo. Priștina și-a declarat, unilateral, indepedența, acum 11 ani, dar Serbia și alte state, printre care și România, nu recunosc acest act.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews