ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un autocar cu pelerini sârbi, ce se întorceau de la slujba de pomenire ținută pe locul ruinelor mănăstirii Bogorodica Hvostanska, a fost atacată cu pietre de etnici albanezi în apropierea orășelului Istok, din Kosovo, informează B92.

Presa belgrădeană scrie că etnicii albanezi au încercat să blocheze șoseaua și i-au așteptat pe credincioșii sârbi să se întoarcă de la slujbă. Nevoite să încetinească, cele două autocare au fost atacate cu pietre. Într-un final, mașinile s-au oprit în fața stației de poliție din Istok până la liniștirea situației.

Sursa citată precizează că nimeni nu a fost rănit în atac, doar că mașinile au fost avariate. Incidentul a apărut pe fondul discuțiilor dintre Belgrad și Priștina pe tema statutului provinciei Kosovo. Priștina și-a declarat, unilateral, indepedența, acum 11 ani, dar Serbia și alte state, printre care și România, nu recunosc acest act.