ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


50 de submarine nord-coreene au plecat într-o misiune cu scop necunoscut și sunt deocamdată de negăsit, au anunțat oficialii sud-coreeni, pe fondul tensiunilor dintre Seul și Phenian, conform ziarului The Independent.

Coreea de Sud a anunțat sâmbătă că navele, reprezentând 70% din flota de submarine nord-coreene, au părăsit bazele și au plecat în misiune.

Avioanele de spionaj americane și sud-coreene au survolat coastele de est și de vest ale peninsulei coreene, fără să găsească însă navele.

Oficialii militari spun că o stfel de mobilizare a submarinelor nu a mai fost văzută de la Războiul dintre cele două Corei și până acum.

Este neclar deocamdată dacă cele 50 de submrine din clasele Romeo și Whiskey se află într-o misiune care vizează vasele comerciale sau militare considerate "inamice" sau este vorba doar despre o demontsrație de forță a Phenianului.

Coreea de Nord trebuie să prezinte scuze pentru "provocările" militare la adresa Seulului, inclusiv pentru plasarea unor mine terestre care au rănit doi soldați sud-coreeni, a declarat luni președinta sud-coreeană Park Geun-hye, relatează Reuters, Kyodo și AFP.