ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statele Unite continuă să-și întărească prezența militară în Europa pe baza planurilor în vigoare, indiferent de intențiile viitoare ale președintelui ales, Donald Trump, a anunțat Pentagonul, potrivit site-ul postului de televiziune France24.

Donald Trump, care urmează să preia funcția de președinte al Statelor Unite în luna ianuarie, a provocat temeri în rândul statelor europene, după ce în timpul campaniei electorale a promis că Washingtonul va condiționa respectarea angajamentelor asumate în cadrul NATO în funcție de contribuțiile statelor membre la Alianța Nord-Atlantică.

În luna februarie, SUA urmează să înceapă desfășurarea unei noi brigăzi în Europa, astfel ridicând numărul brigăzilor americane pe continentul european la trei.

„Executăm planurile așa cum au fost ele concepute împreună cu aliații noștri din NATO," a declarat Peter Cook, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

„Lăsăm următoarea administrație să-și prezinte alegerile în ceea ce privește politicile," a completat oficialul.

Noua brigadă urmează să participe la un exercițiu militar în Polonia, înainte de a detașa companii în Bulgaria, România și statele baltice.

Donald Trump, care în timpul campaniei electorale l-a lăudat pe liderul rus Vladimir Putin, a criticat atitudinea lui Barack Obama față de Rusia și a declarat că dorește să îmbunătățească relațiile cu Moscova.

Deputatul Daniel Gheorghe, discurs în Parlament despre noul rol pe care trebuie să și-l asume țara noastră: România NU trebuie să mai fie băiatul care mătură frunzele în curtea unității NATO. Mesaj pentru SUA