ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentagonul a oferit 500 de milioane de dolari unei firme britanice pentru a iniția un program video propagandistic în Irak.

Conform declarațiilor unui fost angajat al companiei britanice, produsul livrat de aceștia includea filmări artificiale cu insurgenți și militanți islamiști, potrivit The Bureau Investigates.

Compania Bell Pottinger a raportat Pentagonului, și către CIA, activitatea depusă în zona Irakului care s-a manifestat prin videoclipuri „regizate” cu islamiști.

Una dintre campaniile în care s-a făcut cunoscută compania lui Bell, a fost cea în care a ajutat partidul lui Margaret Thatcher să-și mențină imaginea și să câștige 3 curse electorale consecutive.

Imaginile solicitate de americanu au căutat să contureze tiparul unei nevoi de care dispunea statul irakian. Sua venind ca răspuns acestei solicitări, a și plătit suma de bani necesară.