ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Armata Statelor Unite a anunțat luni că va trimite aproximativ 320 de militari suplimentari la granița cu Mexicul, în roluri ce vor presupune un contact direct cu migranții, inclusiv transportul și monitorizarea lor, informează Reuters.

Potrivit unui comunicat al Pentagonului, numai această nouă desfășurare va costa aproximativ 7,4 milioane de dolari până în septembrie.
 
Armata Statelor Unite a mobilizat până acum aproximativ 5.000 de militari la granița cu Mexic, în contextul în care țara se confruntă cu o criză a migranților, conform președintelui Donald Trump. 

Liderul SUA a reiterat miercuri amenințările privind închiderea parțială a frontierei dintre Statele Unite și Mexic și a transmis că ia în considerare trimiterea mai multor „soldați înarmați”.
 
Trump a anunțat în mai multe rânduri pe durata mandatului său că dorește să închidă frontiera cu Mexicul, dar nu a luat măsuri în acest sens. Guvernul Statelor Unite se confruntă cu un influx de persoane din America Centrală care traversează Mexicul pentru a ajunge în Statele Unite. 

Desfășurările militare americane la graniță sunt urmărite atent de susținătorii și inamicii politicilor de imigrație ale președintelui Donald Trump.