ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Forțele coaliției internaționale conduse de SUA împotriva Statului Islamic, în Irak și Siria, au făcut în februarie patru victime în rândul civililor, a anunțat sâmbătă ministerul american al apărării, într-o declarație citată de Reuters. De la începutul operațiunii militare, în urmă cu aproape trei ani, cel puțin 229 de civili au fost uciși de loviturile aeriene ale coaliției, arată aceeași sursă.


Bilanțul oficial este mult mai mic decât cifrele furnizate de alte surse, menționează Reuters. Grupul de monitorizare Airwars afirmă că ar fi vorba de peste 2800 de morți. Martori oculari din Mosul au relatat că aproximativ 200 de oameni au fost îngropați sub ruine de un bombardament aerian, la jumătatea lui martie, informeaza Agerpres.

Pentagonul a anunțat că anchetează incidentul de la Mosul, precum și alte câteva zeci de cazuri în care și-ar fi pierdut viața civili, în ultimii doi ani.

"Regretăm pierderile neintenționate de vieți printre civili (...) și ne exprimăm cea mai profundă compasiune față de familiile și alte persoane afectate de aceste lovituri", arată comunicatul citat.