ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jack, violat pe birou, Paul în duș și Billy Joe în camera lui. Acestea sunt câteva dintre mărturiile soldaților americani violați de superiori sau de însoțitori.

Jack avea 18 ani când a fost violat de un superior chiar pe biroul acestuia. Paul avea 30 de ani și făcea parte din Garda Națională, când un recrut l-a violat la duș. Bill a fost violat la vârsta de 17 ani, după o petrecere cu alți soldați.
 
Acestea sunt doar câteva dintre mărturiile violențelor sexuale între soldații armatei americane, adunate de New York Times, pentru a scoate la lumină acest fenomen teribil, încă  neînțeles și de neoprit în cercurile militare. În ultimii ani, liderii americani au încercat să intervină în cazul abuzurilor asupra femeilor victime, dar fenomenul cel mai răspândit este cel care implică soldați bărbați.
 
Potrivit agenției italiene Agi, Pentagonul recunoaște că, în medie, în fiecare an, 10.000 de soldați americani sunt victime ale violențelor sexuale, iar victimele sunt, majoritatea, tineri și cu grade inferioare. Deși femeile sunt mai expuse a fi victime ale agresiunilor sexuale, majoritatea victimelor sunt bărbați.
 
În fapt, conform acestor date oficiale, Pentagonul estimează că aproximativ 20.500 de membri din toate zonele militare - aproximativ 13.000 de femei și 7.500 de bărbați - au fost agresați sexual în anul 2018.

Datele au fost obținute printr-un sondaj întocmit de Departamentul Apărării la fiecare doi ani.
 
Creșterea față de 2016, în care 14.900 de agresiuni au fost consemnate – este de circa 30%.  Tot NYT dezvăluia luna trecută că un pluton întreg SEAL a fost scos recent dintr-o misiune din Irak, după informațiile despre o petrecere cu consum de alcool și o acuzație potrivit căreia un militar a violat o membră a serviciului feminin. Navy Times a raportat, de asemenea, despre consumul de cocaină larg răspândit într-o echipă SEAL din Virginia”.


Printre victimele acestor violuri se numără și Billy Joe, de 56 de ani, care în anii 1980, când avea doar 17 ani, a fost violat de mai multe ori de un ofițer medical, care îi era chiar coleg de cameră. Bărbatul obișnuia să-l sedeze pe Billy Joe și să-l lovească cu bare de fier pentru a-l viola. Dar, „nu puteam spune nimănui, pentru că dacă spui așa ceva, că ești violat, cel care trebuie să se rușineze ești tot tu. În armată nu se vrea să apară aceste povești”. După 40 de ani, cicatricile de pe corpul lui Billy Joe sunt încă vizibile, iar cicatricile sufletești îl chinuiesc în fiecare seară. Ofițerul care l-a violat a fost Jeffery Dahmer, unul dintre cei mai temuți ucigași în serie din America: bărbatul a violat și a ucis 17 băieți.

Heath, acum în vârstă de 48 de ani, se afla în 1988 in Marină, când a fost violat. Avea 17 ani, când, într-o seară, un grup de marinari l-au invitat să bea cu ei. S-a trezit pe podeaua unei camere de hotel, înconjurat de soldați, încercând să-i smulgă pantalonii. Heath a reușit să se elibereze și s-a închis în baie, dar când i-a spus superiorului său, l-a întrebat dacă  a băut ceva. „În acest caz veți ajunge la proces”, i-a spus. Astfel, băiatul nu a putut face nimic: s-a întors în dormitorul său și în lunile următoare a fost violat de mai multe ori. Apoi a ieșit din Marină. De zece ani, Heath își spune povestea, pentru că nimeni să nu mai sufere abuzuri de genul acesta: „Eu iubesc în continuare Marina și pot spune că tot slujesc în continuare cauza, spunând povestea mea”.

Victimele care acceptă să vorbească susțin că este de notorietate faptul că cei care comit infracțiuni de natură sexuala în cadrul Armatei rămân nepedepsiți, ceea ce face ca victimele să renunțe să mai depună plângere.