ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentagonul a alcătuit un manual de instrucțiuni asupra ”legilor războiului”, în care sunt explicate metodele ”acceptabile” pentru uciderea inamicilor. Același manual spune că jurnaliștii pot fi considerați ”beligeranți neprivilegiați”, termen care vine să-l înlocuiască pe ”combtanți inamici”.

În cartea de peste 1.100 de pagini a Pentagonului, numită ”Manualul legilor războiului” se explică, în detaliul, că împușcarea, explozia, bombardarea, înjunghierea sau tăierea inamicului sunt metode acceptabile pentru ducerea la bun sfârșit a misiunii. Nu sunt însă permise otrăvirea inamicului sau folosirea gazelor axfixiante, scrie Washington Times.
 
De asemenea, Pentagonul dă undă verde pentru uciderea trupelor în retragere sau atacurilor prin surprindere.
Acest manual nu explică însă doar cum trebuie să lupte militarii americani aflați pe front, în diverse colțuri ale lumii. Cartea conține un capitol special dedicat jurnaliștilor, fiind scris negru pe alb modul în care ei pot fi etichetați drept teroriști.

”În general, ziariștii sunt civili. Totuși, jurnaliștii pot fi membri ai forțelor armate, persoane autorizate să însoțească forțele armate sau beligeranți neprivilegiați”, se spune în manual. Termenul ”beligeranți neprivilegiați” îl înlocuiește pe cel din timpul administrației Bush - ”combatant inamic ilegal”.

Manualul Pentagonului este primul ghid legal pentru cele patru ramuri militare. Anterior, fiecare sector militar era însărcinat cu scrierea propriului ghid, care, probabil, nu plasa jurnaliștii pe lista trădătorilor.