ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Angela Merkel își ascute criticile la adresa planurilor Washington-ului privind înăsprirea sancțiunilor pentru Rusia, semn că prăpastia dintre Germania și America se adâncește pe zi ce trece.
 
 Cancelarul german consideră că este o acțiune greșită din partea Statelor Unite dacă există o legătură între sancțiunile stabilite împotriva Rusiei și eforturile de a promova interesele economice americane, potrivoit Financial Times.

Merkel este la fel de îngrijorată în privința acestei situații precum ministrul german de Externe și consideră că decizia Senatului american este „cel puțin bizară, într-o exprimare atentă”.

„Impactul asupra afacerilor europene este tulburător și nu ar trebui să se întâmple. Amenințarea unor companii europene, precum cele care finanțează proiecte pentru distribuția de gaze naturale – ca Nord Stream II, prin aplicarea unor sancțiuni aduce o senzație complet nouă și negativă privind relațiile dintre SUA și statele europene”, a precizat purtătorului de cuvânt al cancelarului german, Steffen Seibert.

Senatul american a aprobat, miercuri, o serie de sancțiuni economice împotriva Rusiei pe fondul interferențelor în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din SUA, precum și din cauza acțiunilor agresive din Siria și Ucraina. Legea trebuie să fie aprobată de Camera Reprezentanților și să fie semnată de către președintele Donald Trump pentru a intra în vigoare.

Cancelarul Austriei, Christian Kern, și ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel au criticat dur sancțiunile adoptate de Statele Unite împotriva Rusiei, menționând că această măsură ar putea afecta companiile care distribuie gaze naturale din Rusia către Europa. Într-o declarație comună, cei doi oficiali acuză Statele Unite că încearcă să favorizeze distribuitorii americani de gaze naturale.

Proiectul Nord Stream II,  care divizează europenii, urmărește dublarea, înainte de finele lui 2019, a capacităților fratelui sau mai mare Nord Stream 1 și sa permită gazului rusesc să ajungă direct în Germania, pe sub marea Baltica și ocolind Ucraina.

Susținut de Berlin, Nord Stream 2 este criticat de mai multe state din estul Europei, în frunte cu Polonia, într-un context de tensiuni geopolitice între UE și Moscova, după conflictul ucrainean din 2014.